Colours…

Colours have always been an impotend thing in my life, first intuitive, my teen age was orange.. the sun colours.. with tourquise.. the ocean
This colours have followed me.. and is still my main colours…

I began colouring my cloth as a teen, i was a hippie and we bought big mens underwear and coloured them with the batik colours, put some rubber band on and coloured them.. in orange. .red colours.. like the sun.. I also took my mothers linen cut them in shape as a long dress and coloured it too.
We drank pots of tea in big teapots. in ceramic cups of the same colour.

Min første kjole jeg lavede, af mine mors lagener, og batik farvede orange, med en orange sol midtpå.. blev utrolig smuk og havde snørre lukning, ned foran, den tog jeg på i Hips og i fælled parken til de koncerter vi gik til dengang.

Senere lærte jeg jo at farve og at man kunne blande farverne, så nu blev alt farvet indtil den sidste rest af farve i alle nuancer, stadig især orange… men nu kom turkis og lysende blå osse ind i min palet.

Der var lige nogle år, hvor jeg blev grebet af modetøj og ikke farvede tøj – men det gik over da jeg kom på Den Frie lærer skole, hvor der var et stort tekstil værkted i kælderen, så var vi igang igen, alle kvinderne men osse mænd nu.

Ud over tøjet, malede jeg jo osse vægene hvor jeg boede, og min datter lærte at det ikke var farligt, at solen og månen skinnede ned på hende fra væggen, sammen med stjerne i loftet og hun begyndte osse selv at være med til at male og bestemme hvad hun gerne ville have.

Senere begyndte jeg at meditere og lære drømme tydning og brugte nu osse farverne sådan, udfra chakra farverne og farverne i mine drømme, jeg malede og lavde skulpturer og da jeg lærte nogle at kende inde i Svendborg, kom jeg med i kunstner grupper og begyndte at udstille, bla. på SAK i Svendborg, men som lærer studerende havde jeg osse faget formning og tekstil på skemaet og som mine fag områder.

Senere kom jeg på et proffesionelt kursus inde i Svendborg, hvor vi havde en kendt og dygtig kunstner til at undervise og her lærte jeg farvelære og om komposition og at experimentere, senere kom jeg på et textil kusus og senere en testil gruppe, hvor vi have værksted inde i en baggård, hvor vi havde store borde, og begyndte at fremstille meter varer og særlige billeder, textil billeder, med bla. foto tryk på rammer, og at fremstille voks kridt med Remazon farverne, Nu begyndte en læring i hvor meget man egentlig kan, med farver, og når man selv kan bestemme sin palet.

Det har jeg senere brugt, hvor jeg underviste et halvt år på Testrup højskole i textil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s